Nagydobronyi Irgalmas Samaritánus Református Gyermekotthon

Miért futunk?

Vannak a világon olyan helyek, ahol csoda történik minden nap. A nagydobronyi Irgalmas Samaritánus Református Gyermekotthon egy ilyen hely. Több mint hatvan rászoruló leánygyermek nevelkedik itt szeretetben, kétkezi munkával, napról napra közösen, mosolygva teremtik elő a mindennapi megélhetésüket. Az intézetet Katkó László vezeti huszonkét éve, ő az, akit ha megkérdezünk, hogy miképpen lehet a gyermekotthonon segíteni, ezt fogja válaszolni: “Úgy eljönnek hozzánk, megismernek minket, időt töltünk együtt, főzünk például a gyermekekkel finom vacsorát, majd kirándulunk együtt a Vereckei-hágóra. Ha vendégül láthatjuk Önöket, nekünk az a segítség! Ezzel úgy kapunk, hogy nem kérünk, hanem adunk.”

A Bethesda Református Gyermekkórház csapata most 50 fővel érkezik futva Nagydobronyba, és ha már ott lesznek, nemcsak vendégeskedni fognak, hanem egészségügyi szűréseket is végeznek az otthon leánygyermekein.

Az 500 kilométeres jótékonysági futás célja, hogy megismertessük a közvéleménnyel a nagydobronyi gyermekotthont és azt, hogy milyen sok féle módja van a segítségnyújtásnak. A szeptember 26-i rajtot megelőzően és a futás alatt bármilyen típusú adományt elfogadunk, és a célba érkezéskor átadjuk a gyermekeknek.